ЙОГА

 

В Спортен Център „Хемус“ осъзнаваме необходимостта от физическо движение, духовен баланс и спокойствие на ума, затова ви каним да посетите нашите занимания по Йога. Днес йога практиката е добре позната и много хора се възползват от положителните ефекти от нейното практикуване.

Защо йога? Движението е препоръчително за хора от всяка възраст. Независимо дали са малки деца, млади или вече възрастни хора – колкото повече движение има, толкова по-добре се чувства организмът. Йога упражненията укрепват мускулите, подобряват еластичността на ставните връзки. Водени от нашите утвърдени инструктори, упражненията с йога са достатъчно лесни, за да не представляват опасност, ако се практикуват правилно. Разтяганията, които се правят в йогата, дават възможност на мускулите да се разпънат и на гръбнака да заеме своята правилна форма.

Вие търсите:

- Релакс, да разпуснете в края на стресиращата работна седмица – Изберете  Йога за възстановяване.

- По-лекото физическо натоварване и релакс - Изберете Хатха Йога. Aкцентира върху бавните и нежни движения, хармонични и лесноизпълними дори от напълно начинаещи. Стилът е свързан и с множество упражнения за дишане.

- Силно физическо натоварване, тонизиране и детоксикация на тялото - За вас е Ащанга Йога. Набляга на синхронизирането на дишането с прогресиращи серии от сменящи се позиции на тялото.

- Дихателните упражнения - Препоръчваме ви Кундалини Йога. Цели да освободи енергията, блокирана в долната част на тялото и да я стимулира да се движи нагоре.

- Възстановяване от контузии и травми, имате нужда от интензивна физиотерапия. - Изберете Айенгар йога. В процеса на тренировка се използват помощни средства: столове, одеяла, ластик, въже и др.

- Интензивни физически упражнения -  За вас е Виняса йога. Този вид йога е много подобен на ащанга, но е много по-разнообразен: всяка практика включва много различни упражнения от предишната и трудно можете да се оплачете от еднообразие.

- Постигане на вътрешна хармония – Изберете Анусара йога. Акцента е върху упражнения по медитация съчетани с активно физическо натоварване.

Йога може да бъде добър начин за отпускане или тонизиране на организма, но може да е поврат в начина на мислене, хранене и цялостно отношение към тялото ви.