СКУОШ

Скуошът е една от най-динамичните и бързи игри, която се играе на закрито с мека топка и ракета. Названието скуош идва от английската дума “squash” (мачкам). Той е спорт, който тепърва гради своите традиции в България. Скуош игрищата са концентрирани предимно в големите градове. Спортен център „Хемус“ предоставя възможност за тренировки по скуош, като това го прави  единствен за региона.

За играта. В скуоша се използват четирите стени на залата и пода, като играчите делят едно и също поле на игра. Скуош може да се играе от двама, от четирима (разделени по двойки), или да се тренира самостоятелно. В скуоша се играе до максимално 5 гейма, като всеки от играчите има за цел да запрати топката към предната стена, директно с удар или чрез рикошет в страничните стени и пода. Играчите трябва да ударят топката преди да е тупнала или максимум след едно докосване на пода.

Игрището за скуош е специфично, заради особеностите на играта и изисква специални висококачествени материали. То е с размери 6,40м на 9,75м. Стените на игрището за скуош са шумоизолирани, а настилката на пода е многослойна от импрегнирана дървесина, която осигурява здравина на игрището и стабилност на играчите.

Защо скуош? Тази спорт е определян като един от най - здравословните, заради голямата физическа активност и интензивното движение при игра. Скуошът е идеален начин да се разтоварите от напрежението, като изразходите енергия. 60 минути игра на скуош подобрява кръвообращението и сърдечната дейност, оказва благоприятен ефект върху дихателната система, а също така заздравява мускулите на ръцете, корема и гърба.

Цени

Възрастни
  Индивидуални посещения: Лято Зима
  Цена корт  за 1 час 20,00лв  
  Цена корт за 1 час с охлаждане/отопление 25,00лв 25,00лв
 

Скуош (8 посещения/месец) 

Отоплението/охлаждането се заплащат допълнително

144,00лв 144,00лв
   5,00лв 5,00лв
  Възрастни с треньор:    
  Индивидуална тренировка с треньор   20,00лв
Деца
  Групови занимания: Лято Зима
Детска карта Мини тенис  деца до 7 години    
Начинаещи групи деца – 8 тренировки за месец -група 6/8 деца 60,00лв 80,00лв
Начинаещи групи деца – 12 тренировки на месец- група 6/8 деца 80,00лв 105,00лв
  Единична тренировка в група 9,00лв 12,00лв
Напреднали деца желаещи да се занимават професионално с тенис, договарят индивидуално подготовката си.Включени 50 часа месечно обучение разпределени по усмотрение на треньора между физическа, психика, техническа и тактическа подготовка. При тяхно желание извън планираните занятия имат възможност за и неограничено ползване на базата когато е свободна.    
  Допълнителни услуги:    
Наплитане ракета ваш кордаж 10,00лв
Наплитане ракета с обикновен кордаж 15,00лв
Наплитане кордаж с по-висок клас 27,00лв/30,00лв
Наем ракета  3,00лв
 
Такси  за групови тренировки се плащат до 5 число на месеца
Месечни карти се заплащат до 25 число на предходния месец 
Притежателите на месечни карти допълнително уточняват часовете и кортовете в момента на закупуването на картата.Промени са възможни 24 часа преди датата и часа.В този случай се вземат под внимание наличните към момента резерваций.
Предплатени месечни карти дават възможност за миксиране на посещенията между тенис, падел или скуош по желание на клиента.  
При запазване и предплащане на месечни карти, пропуснати часове поради лошо време, се отиграват  в зависимост от натовареноста и графика на клуба.
Започнали след 15 число заплащат половин такса за първия месец
Медалисти от държавни първенства тренират  до следващото държавно първенство като следва:  1 място - без такса ; 2 място - 50% от таксата ; 3 място - 75% от таксата
В цената е включена осветление при необходимост
Спортен комплекс "Хемус" си запазва правото да прави размествания в графика при необходимост за провеждане на състезания. В този случай абонатите ще бъдат компенсирани в удобно за тях време.
При запазен/платен закрит  корт, клиента може да се премести на открито ако има свободни кортове. 
При запазен/платен външен корт клиента може да се премести на закрит корт с доплащане цената на закрития корт
Всички участници в групови тренировки попълват формуляр за записване
Всички картотекирани съзтезатели към клуба имат право да ползват  всички съоръжения на комплекса, когато са свободни.
 
Телефон за връзка: 0886 06 79 04