ТЕНИС НА МАСА

 

Тенис на маса е спорт, който от 1937 година е включен към олимпийските игри. Практикува се от двама или четирима играчи. Играта се играе на маса, разделена по средата от мрежа, с хилка и топче. Целта на играча е да не позволи на топчето да докосне повече от един път от неговата страна на масата и да го върне, така че то да тупне повече от един път в срещуположната страна на масата или, ако докосне само веднъж, другият играч да не може да го върне обратно.

Защо да изберем тенис на маса? Днес той е един от най-бързите спортове, включващ в себе си атрактивни трикове и умело боравене с хилката и топчето.  Макар и смятан за лесен и занимателен спорт, всъщност той изисква добра концентрация и умения за игра в тандем. Тенисът на маса се смята за интелигентен спорт, тъй като изисква добри рефлекси, бързина и ловкост. Предпочитан е от деца и възрастни, заради занимателния си характер. Това е спорт  освен интересен и много полезен. Тениса на маса развива координацията, бързината на мисълта и издръжливостта.

Спортен център „Хемус“ разполага с тренировъчна зала за тенис на маса. Висококачествено изработените маси са с добра нивелация и с покритие, което осигурява равномерен отскок на топчето. Залата е добре осветена и осигурява идеална видимост при игра. Изпълнена по интернационален стандарт, тя е подходяща и за провеждане и на турнири.

Ако желаете да тренирате или да се забавлявате, заповядайте в  Спортен център „Хемус“ . При нас ще можете да се възползвате от съветите на нашите треньори, които ще ви обучат в правилата на играта, установени от Международната Федерация по Тенис на Маса.

 Цени

Единична тренировка  10,00 лева