ТЕНИС ЗА ДЕЦА

 

Тенисът- това е един от най-здравословните спортове за деца. Игра събираща в едно бързина, рефлекси, координация и креативност.

Тенисът - добрият избор

Всеки родител желае най-доброто за своето дете.

Ние в спортен център Хемус предлагаме отлична база и квалифицирани треньори с помощта, на които вашето дете ще обикне този така всестранно развиващ и забавен спорт.  В груповите занимания децата са разделени по възрастов критерий, а за напредналите в играта, предлагаме индивидуални занимания с треньор по избор.

Защо тенис?

- За по-добро психическо развитие
Децата, които играят тенис в ранна възраст, показват невероятно високи нива на енергия в ежедневната си дейност. Тенисът учи детето как да се справя с натиска не само на корта, но и в реални житейски ситуации. Тези умения стимулират бързата мисъл и ловкост. Концентрацията и търпението са от съществено значение за победата. Тенисът помага за ефективно контролиране на стреса, тъй като физическото, умствено и емоционално напрежение при играта води до увеличаване на капацитета на организма за справяне с това.

- За мускулен тонус
Активното движение по корта в различни посоки, с цел достигне на топката, води  до цялостно и хармонично развитие и укрепване на различните мускулни групи в тялото.

- Контрол на телесната маса

Дете, което редовно играе тенис, изгаря достатъчно калории, за да поддържа теглото си в норма. Ако то вече е с повишено тегло, тенисът може да му помогне да отслабне. Освен това, повишената сърдечна честота по време на игра подобрява кръвообращението и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт.

- Социално и емоционално развитие
Тенисът изисква дисциплина. Детето може да не е толкова талантливо спрямо другите играчи, но вследствие усилената работа то може да ги надмине. Тенисът изостря рационалното мислене, чрез формулирането на стратегии и тактики срещу противниковия играч. Спортсмѐнството е качество, което детето научава в ранна възраст чрез тениса. Детето от рано се научава да приема поражението и е мотивирано да работи по-усилено, за да постигне успех. Тенисът помага на децата да подобрят цялостното си здраве, физическо състояние и самочувствие.

Важно предимство на тениса за децата е, че играта е забавна. Да придобиеш тенис умения е трудно, но родителите не трябва да забравят, че децата имат право да се забавляват!

Цени

Деца
  Групови занимания: Лято Зима
Детска карта Мини тенис  деца - начинаещи    
Начинаещи групи деца – 8 тренировки за месец -група 6/8 деца 60.00лв 80.00лв
Начинаещи групи деца – 12 тренировки на месец- група 6/8 деца 80.00лв 105.00лв
  Единична тренировка в група 9,00лв 12,00лв
Напреднали деца желаещи да се занимават професионално с тенис, договарят индивидуално подготовката си.Включени 50 часа месечно обучение разпределени по усмотрение на треньора между физическа, психика, техническа и тактическа подготовка. При тяхно желание извън планираните занятия имат възможност за и неограничено ползване на базата когато е свободна.    
  Допълнителни услуги:    
 
Наплитане ракета с ваш кордаж 10,00 лв
Наплитане ракета с обикновен кордаж 15,00 лв
Наплитане с кордаж по-висок клас 27,00 лв / 30,00 лв
Наем ракета   2,00 лв
 
Такси  за групови тренировки се плащат до 5 число на месеца
Месечни карти се заплащат до 25 число на предходния месец 
Цената за корт включва ракети за тенис, падел или скуош и топки.
При второ дете от семейство, цената е 70%
Допълнителна тренировка извън месечната карта се заплаща спрямо стойността на една тренировка за съответния абонамент.
Притежателите на месечни карти допълнително уточняват часовете и кортовете в момента на закупуването на картата. Промени са възможни до 24 часа преди датата и часа. В този случай се вземат под внимание наличните към момента резервации.
Предплатени месечни карти дават възможност за миксиране на посещенията между тенис, падел или скуош по желание на клиента.
При запазване и предплащане на месечни карти, пропуснати часове поради лошо време, се отиграват в зависимост от натовареноста и графика на клуба.
Започнали след 15 число заплащат половин такса за първия месец.
Медалисти от държавни първенства тренират до следващото държавно първенство като следва: 1 място - без такса ; 2 място - 50% от таксата ; 3 място - 75% от таксата.
В цената е включено осветление при необходимост.
Спортен комплекс "Хемус" си запазва правото да прави размествания в графика при необходимост за провеждане на състезания. В този случай абонатите ще бъдат компенсирани в удобно за тях време.
При запазен/платен закрит корт, клиента може да се премести на открито, ако има свободни кортове.
 При запазен/платен външен корт клиента може да се премести на закрит корт (при наличен такъв) с доплащане цената на закрития корт.
Всички участници в групови тренировки попълват формуляр за записване.
Всички картотекирани съзтезатели към клуба имат право да ползват всички съоръжения на комплекса, когато са свободни.
Шкафчетата са на разположение на спортуващите само за времетраенето на тяхното посещение.
Отоплението на балона през зимния сезон е съобразено със заплатените и запазените часове за ползване на корта.
Телефон за връзка: 0886 06 79 04